POSIADAMY CERTYFIKAT SYSTEMU ZARZÄ„DZANIA JAKOÅšCIÄ„ W OPARCIU O WYMAGANIA NORMY EN ISO 9001:2015

R  W  K   Czcionka   A  +A  A++  T³umacz jêzyka migowego

Slider 4 DBFO Wola 1
Slider 8 DBFO Wola 5
Slider 6 DBFO Wola 3
Slider 10 DBFO Wola 7
Slider 9 DBFO Wola 6
Slider 11 DBFO Wola 8
Slider 7 DBFO Wola 4

Zdrowa Wola

Celem prawidÅ‚owego żywienia dzieci jest dostarczenie wszystkich niezbÄ™dnych skÅ‚adników odżywczych, tak aby mogÅ‚y siÄ™ wÅ‚aÅ›ciwie rozwijać - zarówno fizycznie, jak i psychicznie, ale także aktywnie funkcjonować oraz zachować zdrowie, a nawet wzmacniać odporność.

 

RolÄ… placówki opiekuÅ„czo-wychowawczo-dydaktycznej jest ksztaÅ‚towanie prawidÅ‚owych nawyków żywieniowych i edukacja żywieniowa prowadzona cyklicznie, ale nieustannie, od najmÅ‚odszych lat, przez caÅ‚y cykl nauki.

 

Dyrektor sprawuje kontrolÄ™ nad wybieranymi produktami spożywczymi i akceptuje realizowane jadÅ‚ospisy, odpowiadajÄ…c tym samym bezpoÅ›rednio za sposób żywienia dzieci. Warto zwracać uwagÄ™ na atrakcyjność serwowanych daÅ„ - nie tylko ich smak, ale też barwÄ™, zapach, teksturÄ™ i sposób podania, a także zachÄ™cać personel do eksperymentowania oraz próbowania nowych zestawieÅ„ i poÅ‚Ä…czeÅ„ smakowych, niezależnie od wÅ‚asnych upodobaÅ„.

 

Należy konsekwentnie, ale bardzo powoli i stopniowo, wdrażać zmiany, nie zniechÄ™cajÄ…c siÄ™, tylko motywujÄ…c pracowników do dalszej pracy, mimo poczÄ…tkowych niepowodzeÅ„ i dezaprobaty ze strony dzieci. Musimy pamiÄ™tać, że aby zaakceptować nowy smak dzieci potrzebujÄ… nawet 30 (!) prób.

wróć

 Partnerzy 4Partnerzy 5Partnerzy 6 Partnerzy 7Partnerzy 8

Oświata na Woli w liczbach :

Budżet 501 763 044 zÅ‚ | Etaty 3678 | Uczniowie 27517 | Placówki 69 | 1128 oddziaÅ‚y w tym 23 oddziaÅ‚y kursów kwalifikacyjnych | 4 projekty realizowane ze Å›rodków Unii Europejskiej